Campanie de strangere de fonduri pentru SMURD Simeria - ambulanta defecta din martie 2018 - Stiri de azi

Breaking

Stiri zilnice si informatii

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

vineri, 10 august 2018

Campanie de strangere de fonduri pentru SMURD Simeria - ambulanta defecta din martie 2018

Situație delicată la SMURD Simeria. Dacă anul trecut, cu ajutorul unei ambulanțe erau salvate, peste 1.000 de vieți, anul acesta numărul aproape s-a înjumătățit, din cauza unor defecțiuni. Autospeciala nu mai funcționează din luna martie, iar în locul ei a fost adusă o ambulanță montană, care însă nu este foarte eficientă. Astfel că, reprezentanții SMURD Hunedoara au luat decizia de a organiza o campanie de strângere de fonduri pentru a putea repara ambulanța de la Simeria, pentru că de la Ministerul Sănătății nu vor primi banii necesari.

Avand in vedere ca fara o ambulanta eficienta exista riscul tot mai mare ca personalul medical sa nu ajung  la timp la evenimente pentru salvarea de vieti sa recurs la aceasta modalitate:

Campanie de strângere de fonduri
Avem nevoie de aproximativ 40.000 de lei È™i vom începe în aproximativ o săptămână o campanie de strângere de fonduri. Solicităm sprijinul societăților comerciale private, a persoanelor fizice, bineînÈ›eles va fi o campanie transparentă. O să anunțăm ce sumă s-a strâns. Eu cred că până la sfârÈ™itul lunii septembrie această ambulanță va fi reparată È™i își vor putea desfășura activitatea cei de la Simeria”, a conchis Petru Mărginean preÈ™edineÈ›ele AsociaÈ›iei Salvital Hunedoara, care a susÈ›inut o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat situaÈ›ia ambulanÈ›ei de la Simeria. Aceasta nu mai funcÈ›ionează din luna martie a acestui an, iar resurse financiare nu există deocamdată.


AmbulanÈ›a de la Modulul Simeria nu mai funcÈ›ionează din martie, adică de cinci luni, iar oamenii sunt trimiÈ™i, pe rând în concediu. ÃŽn tot acest timp ambulanÈ›a a fost la o reprezentanță care a constatat defecÈ›iunile pe care le are. Problema nu s-a rezolvat, maÈ™ina fiind în comodat la Spitalul de Urgență Deva. Noi am cerut sprijinul comodatarului, care a solicitat sprijin ministerului, dar nici în ziua de azi, ambulanÈ›a nu este reparată, iar cei de la spital nici nu ne-au răspuns solicitărilor noastre. Am discutat doar, fără să ne trimită ceva oficial. Noi cerem suspendarea acestui contract de comodat È™i implicarea asociaÈ›iei È™i a colegilor paramedici, într-o campanie de strângere de fonduri. Am făcut un compromis È™i am adus o ambulanță montană, dar cu ea se poate interveni doar în cazuri minore, nu grave. Cu ea se poate rula cu 50-60 km/h, vă daÈ›i seama că se ajunge foarte greu la caz. SituaÈ›ia aceasta nu mai poat continua. Nu vrem să spunem că responsabilitatea este a altora sau că suntem sabotaÈ›i. Nu, noi ne dorim să existe o salvare de vieÈ›i omeneÈ™ti, pentru că asta este prioritatea noatră”, a declarat Petru Mărginean, preÈ™edintele AsociaÈ›iei Salvital Hunedoara.  

Urmariti pagina SMURD Hunedoara pentru noutati

Sursa: www.servuspress.ro/














https://www.servuspress.ro/campanie-de-strangere-de-fonduri-pentru-repararea-unei-ambulante-smurd-de-la-simeria_159571.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad

Responsive Ads Here